BatoStrosha

Господе, ако ми најдеш место за паркинг

Некој си човек брзал да стигне на важен состанок но никако не можел да најде место за паркинг.

Вртел 15 минути и ништо. Времето истекувало, почнало да го фаќа паника дека ќе задоцни.

Во очај, решил да му се помоли на Господ:

– Господе, ако ми најдеш место за паркинг, ветувам дека никогаш нема да лажам, ќе бидам добар со луѓето и секоја недела ќе одам в црква.

Не прошла ни половина минута, нашол слободно место.

И рекол: – Ок е Боже, батали, најдов едно место.

Ги гледаш оние големите куќи во селото?

Седат дедо и внук на некој рид и гледаат кон селото доле.

Дедото му вели на внукот:

– Ги гледаш оние големите куќи во селото? Јас ги имам градено со овие две раце! Дали ме викаат Цветко “куќоградачот”? – Не.

– Ја гледаш онаа црква на сред село? Јас ја имам градено. Дали ме викаат Цветко “црквоградачот”? – Не.

– Го гледаш оној ѕид околу селото? Сам јас го имам градено, камен по камен! Дали ме викаат Цветко “ѕидоградецот”? – Не.

– Ама еднаш ќе е*еш овца и…