Полицајци

Кога ќе ве застане полиција…

За да “се спасите“ од полицијата кога ќе ве застанат, а знаете дека дебело ќе ви наплатат и ќе го извлечете подебелиот крај ви предложуваме неколку интересни трикови кои веќе ги користеле некои возачи па можете да ги пробате следниот пат. Со среќа!

1. Ако разговара полицаецот со вас правете се дека сте глуви.

2. Прашајте го дали може да го видите неговиот пиштол.

3. Ракувај се со него и секогаш најдете начин да го допрете.

4. Прашај го каде довил таква луда и штосна облека.

5. Побарајте му ја униформата да ви ја позајми за маскенбал.

6. Прашајте негово име и презиме и потоа само именувајте го.

7. Прави се дека си “геј“ и повикај го на состанок.

8. Ако каже не почни да плачеш.

9. Ако ти каже дека мора да те претресе и да ги рашириш нозете кажи дека не си заинтересиран/а.

10. Обиди се да го поткупиш со слатки или алкохол.

11. Пробај истовремено да изговориш “Добро вечер господине, ќе може ли возачката дозвола?“.

12. Кажи му дека ти се допаѓаат мажи во униформи.

13. Ако треба да потпишеш нешто почешај се по задникот па потоа земи го неговото пенкало во рака.

14. Прашај дали има ќерка и ако каже да кажи дека ти е познато презимето.

15. Побарај се да ти објасни два пати.

16. Зборувај сам со себе.

17. Повтори си потивко се што ќе ти каже.

18. Пробај да му го продадеш својот автомобил.

19. Ако сака да те одведе во станица, прашај дали може да седиш напред.

20. Брзо земи лименка пиво и отвори ја пред да дојде до твојот автомобил.

21. Нека ти го придржи пивото додека ги бараш документите.

22. Прашај го дали некогаш убил човек.

23. Ако одговори да прашај дали тоа било на работа.

24. Глуми дека неможеш да го откопчаш појасот па побарај да ти помогне.

25. Кажи дека ти се укочил воланот па прашај дали знае да го запали автомобилот без клуч и да ти го отклучи воланот.

26. Ако е ноќ стави наочари за сонце. Ако ти рече да ги извадиш кажи дека имаш страшни подочници по забава.

27. Кога ќе те праша дали имаш возачка дозвола одговори: мала дигресија господине, морате да пиете квалитетно вино. Од ова ви мириса здивот од километар.

28. Кога ќе ве застане, прашајте сали може да одите до ве-це затоа што ви е навистина итно.

29. Не ја намалувај музиката и кажи му дека новите звучници се заради целото ново озвучување, а не за шверцување дрога.

30. Ако имаш електрично подигнување на прозори, додека разговарате поиграј си со нив и пофали се: “Видовте ли? без раце! А само да го видите автоматскиот серво волан!