Работа

Господе, ако ми најдеш место за паркинг

Некој си човек брзал да стигне на важен состанок но никако не можел да најде место за паркинг.

Вртел 15 минути и ништо. Времето истекувало, почнало да го фаќа паника дека ќе задоцни.

Во очај, решил да му се помоли на Господ:

– Господе, ако ми најдеш место за паркинг, ветувам дека никогаш нема да лажам, ќе бидам добар со луѓето и секоја недела ќе одам в црква.

Не прошла ни половина минута, нашол слободно место.

И рекол: – Ок е Боже, батали, најдов едно место.