Стории

Илустрации кои прикажуваат како би изгледала Русија во 2077 година

"Русија 2077" е проект, паралелна реалност, каде што современите технологии се спротивставуваат на обичните пејзажи и секојдневната реалност на провинцијата во Русија, со детали што се чини дека се замрзнати на времето.

Читај Повеќе »

Едноставни, но моќни стрипови од овој Венецуелски уметник ќе те натераат да размислуваш и да се насмееш

"Неизговорена вистина" е серија стрипови создадени од венецуелската уметница Марија Гвадарама во која има уникатен спој на емоционален хумор, водејќи го читателот од површински хумор до длабоки филозофски размислувања.

Читај Повеќе »

Како познатите карактери од Дизни би изгледале во реалниот живот

28-годишниот фински уметник Џирка пораснал со Дизни и неговите ликови станале негов непресушен извор на инспирација. Во последните неколку години, Џирка ги создава нивните портрети, а истите изгледаат неверојатно реалистично.

Читај Повеќе »