Идеална невеста за Могилец

1. На око тенка, на фат дебела, и да не го растрива мажо!
2. Треба да е висока, ама пониска од мажо.
3. Да има положено за возачка дозвола, а дa вози само трактор низ село.
4. Можи да е вработена, ама да е на боловање или породилно.
5. Мора да биди попаметна од мажот, но тоа не смее да го покажува пред другите.
6. Да излегува навечер: со мажо за Божик и Велигден, а сама на 8 март.
7. Треби да знае и без шеќер да свари благо кафе.
8. Треба да може истовремено да дои, готви, пери и да пегла.
9. Да обожава фудбал,но да навива за клубот за кој е и мажот.
10. Да работи повеќе од мажот, а помалку да троши.

Loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *