Како се зборува во светот, а како кај нас

Во светот:
Драг колега, долго време не сме се виделе.
Кај нас:
Кај си бе пи*да ти матер!

Во светот:
Малку предолго чекав, ама не е проблем.
Кај нас:
Кај си бе да ти ибам?

Во светот:
Господинот е многу образован.
Кај нас:
Абе тој е Geek.

Во светот:
Мислам дека не ги согледавте сите аспекти на договорот.
Кај нас:
Да ти ибам ќориот.

Во светот:
Мора да се шегувате.
Кај нас:
Абе ај не сери.

Во светот:
Не, никако не сте во право.
Кај нас:
А да ми го попушиш.

Во светот:
Информацијата која ја имате не одговара на фактичката состојба.
Кај нас:
Не јади гомна бе.

Во светот:
Вашата секретарка е многу шармантна.
Кај нас:
Абе ја еб*ш ти ова, или не?

Во светот:
Пријатен ручек.
Кај нас:
Диши малку бе говедо.

Во светот:
Која функција ја има господинот во фирмата?
Кај нас:
Кој курац е овој бе?

Во светот:
Во моментов не сме заинтересирани за реклама.
Кај нас:
Шо к*р ќе ми е реклама бе.

Во светот:
Сметам дека неговото мислење не треба да се земе во предвид.
Кај нас:
Кој го е*е него бе.

Во светот:
Оваа зделка е лесно остварлива.
Кај нас:
Ова е пи*кин дим.

Во светот:
Ова не е возможно.
Кај нас:
Жими ку*ов.

Во светот:
Не сме во можност да ви дадеме роба на одложено плаќање.
Кај нас:
А да ти го дадам мојов на одложено.

Во светот:
Мислам дека законот не треба да се уважи.
Кај нас:
Кој го е*е законот.

Во светот:
Конечно!
Кај нас:
Фала ку*цу!

Во светот:
Извини.
Кај нас:
Јеби га.

Во светот:
Господинот нема големо влијание.
Кај нас:
Може да ми се фати.

Loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *