Отворил Мујо аптека…

Отворил Мујо аптека. Го замолил еднаш Хасо да го замени. Кога се вратил го прашал дали доагал некој.
– Дојде Суљо, го болеше глава.
– И што му даде?
– Аспирин.
– Добро, дојде ли некој друг?
– Дојде Химзо, го болеше стомак.
– И?
– Му дадов таблети за стомак.
– Добро, тоа ли е се?
– Не, дојде и Фата.
– А што и беше неа?
– Се пожали дека не видела к*р со месеци.
– И?! Што и даде?
– Капки за очи.

loading...
loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *