Пратил Дракула три лилјака да пијат крв…

Пратил Дракула три лилјака да пијат крв.

Се враќа првиот крвав околу устата и го прашува Дракула што направи?

Овој му одговара – Го гледаш градон, пола град нема крв.

Се враќа вториот лилјак покрвав од првиот. И него го прашува Дракула што направи?

А овој му одговара – Го гледаш градон, цел град нема крв.

И на крај се враќа третиот лилјак цел крвав. И го прашува и него Дракула што направи?

Овој му одговара – Ја гледаш бандерана?

– Ја гледам – одговара Дракула.

– Е па јас не ја видов.

loading...
loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *