Силата на човечкиот дух: Баба поминала два дена на дрво, додека да ја спасат од поплавите

baba

Во најтешките моменти приказната за една баба успеа да измами насмевка кај многу луѓе. Иако поплавата и уништила се што има, таа продолжува да покажува неверојатен оптимизам.

jasen

“Се качив на голем јасен. Седев горе и гледав како се дават кравите”, раскажува бабата.

Кога поминувале спасителите, таа се спуштила подолу на гранките за да и дадат малку вода и храна, а и ветиле дека наредниот ден ќе дојдат повторно. За среќа, наскоро дошла војската и ја спасила. Еден од спасителите ја носел како мало дете, иако како што вели таа, има 120 килограми.

Loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *