во , ,

Влегува кондуктерот во купе и му вели на детето…

Реклама

Влегува кондуктерот во купе и му вели на детето:

– Мали, картата на преглед!

Детето го погледнува и несигурно му вели:

– Јас сум Србин.

Кондуктерот го гледа, не му е јасно:

– Океј, мали, ама карта мораш да имаш!

Малото сега малку посигурно во себе повторува:

– Јас сум Србин!

Кондуктерот, бесен, го фаќа детето и го исфрлува на следната станица.

По некое време, доаѓа машиновозачот до кондуктерот и го прашува:


– Еј, дали го виде мојот клинец некаде?

Кондуктерот се вкочанува и во моментот сфаќа:

– Леле Србо, извини, те молам!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Застанува сообраќаец брачен пар…

Двајца стари пријатели се среќаваат по 25 години и почнуваат да разговараат за децата…