во ,

Влегува наставничката во училницата, држејќи ги во раце писмените задачи…

Реклама

Влегува наставникот во училницата, држејќи ги во раце писмените задачи и налутено им вели на учениците:

– Срам да ви е, деца! Јас ви задавам тема за писмена задача „Славните жени во светот“, а вие ми пишувате за некоја си Лејди Гага! Зошто никој од вас не се сетил на… да речеме… Марија Кири?!

На ова учениците почнуваат да шушкаат, да се погледнуваат, а потоа и да се смеат.

– Сега ви е и до смеење, срам да ви е! – налутено им вели наставникот.

На ова, една ученичка станува и поучно вели:

– Наставнику, не се вика Марија Кири туку Мараја Кери!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Во некое министерство снемало струја…

Некој цариник умрел и правец кај Св. Петар…