во ,

Вотсон, според Вас, која од двете дами е мажена? Таа што го лиже или таа што го шмука сладоледот?

Шерлок Холмс и доктор Вотсон гледаат две жени како лижат сладолед. Големиот детектив го прашува својот пријател:

– Вотсон, според Вас, која од двете дами е мажена? Таа што го лиже или таа што го шмука сладоледот?


Докторот се замислил и после долго мислење кренал раменици:

– Не можам да одгатнам! Кажете ми Вие!

Шерлок одговорил:

– Мажена е таа што го лиже!

Докторот се зачудил:

– За Бога, Холмс! Како го заклучивте тоа?

А Шерлок Холмс му вели:

– Елементарно, Вотсон! Таа носи бурма!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Жена отишла на забар. Седнала на столот и забарот започнал да работи…

Почитувани патници, ова е првиот лет во историјата на човештвото, целосно управуван од компјутерски систем…