во ,

Во една мала земја, политичар најавил голем митинг за да го презентира својот нов план за економски раст…

Реклама

Во една мала земја, политичар најавил голем митинг за да го презентира својот нов план за економски раст.

Го започнал својот говор со голем ентузијазам:

– Драги сограѓани, денеска ќе ви објаснам како ќе ја направиме нашата земја најбогата во светот! Прво, ќе го намалиме данокот на сите производи. Второ, ќе го зголемиме буџетот за сите проекти. Трето…

Но, веднаш потоа, од публиката некој го прекинал и извикал:

– А четврто, ќе почнеме да печатиме пари од чоколадо?

Политичарот, збунет, погледнал кон својот тим и им шепнал:

– Запишете го ова, можеби и ова ќе пројде кај народот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Доаѓа мажот дома пијан. Жената му удира шамар и вели…

Во работно време, жената го среќава својот маж со цвеќе во рака и бесно го прашува…