во ,

Во едно мало село, живеел човек по име Пејо, кој секогаш се фалел дека е најпаметниот…

Во едно мало село, живеел човек по име Пејо, кој секогаш се фалел дека е најпаметниот и најитриот човек во селото. Еден ден, Пејо влегол во локалната кафеана и почнал да се фали како секогаш дека знае да заработи пари без да се мачи.

Реклама

– Добро, Пејо, рекол кафеанџијата,

– Ако си толку итар, да те видам како ќе заработиш пари од ништо!

Пејо насмеано излегол од кафеаната и почнал да размислува. Се шетал по селото и наеднаш забележал дека сите домаќинки ги перат алиштата надвор. Му текнало нешто и се вратил назад во кафеаната.

– Господа, почнал Пејо,

– Имам еден генијален план како да заработиме многу пари! Ќе продаваме магична вода што ги чисти алиштата сама од себе!

Сите го гледале со неверување, но Пејо го продолжил својот план. Секој во селото донел по еден денар и Пејо собрал голема количина пари. Потоа отишол до реката, наполнил неколку шишиња со обична вода и се вратил назад.

– Еве ја магичната вода! Сега само оставете ги вашите алишта во неа и ќе бидат чисти како нови! рекол Петар.

Селаните ги потопиле своите алишта во водата и со нетрпение чекале да видат што ќе се случи. Секако, алиштата не се исчистиле.


Пејо се насмеал и рекол:

– Па, изгледа дека магијата не функционира секој пат. Но, барем пробавме!

Селаните се насмеале и сфатиле дека Пејо едноставно ги измамил, но на крајот му простиле затоа што добиле добра шега и се забавувале.


Супер Акција: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Во воз се возат млада девојка, нејзината стара тетка, млад инженер и неговиот директор…

Ја возел момчето девојката дома по првиот состанок и одеднаш застанале на некое скриено место…