во ,

Во ресторан влегува прекрасна девојка и седнува на маса спроти еден господин…

Реклама

Во ресторан влегува прекрасна девојка и седнува на маса спроти еден господин. Овој ја гледа и си мисли: “Ваква прекрасна девојка никогаш порано не сум видел.” Го повикува келнерот и му вели:

– Те молам , однеси ѝ го на таа девојка најдоброто вино што го имаш и порака.

Келнерот го однесува нарачаното, девојката ја чита пораката на која пишува:

– Дали би сакале да поминете прекрасен ден со мене?, и одговара:

– За да поминеме прекрасен ден, мора да исполните три услови.

Прво – да имате 2 милиони во банка, второ – да имате Ферари во гаражата и трето – да имате 25 см во гаќите.


Господинот одговара:

– Прво, за да имам 2 милиони во банка, морам да се ослободам од останатите 8, второ, за да имам Ферари во гаражата, треба да го продадам Ролс-Ројсот и трето, ни за една жена на светот, ма колку и да е убава, нема да го скратам за 5 см.

П. С. Вратете ми го виното.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Дошол нов генерал на должност во тврдината на Легијата на странците во пустината…

Оди човек кај докторот и вели…