во ,

Двајца Македонци на одмор во Грција се сместиле во хотел каде што бесплатно давале неограничено вино за гостите…

Двајца Македонци на одмор во Грција се сместиле во хотел каде што бесплатно давале неограничено вино за гостите.

И како што е ред, се запиле нашите и не знаат за доста.

Пиеле пиеле, Гркот-газда се нервирал и на крај му текнало наместо вино да почне да им става вински оцет за да престанат.


Едниот од нашите кога го вкусил оцетот веднаш престанал да пие, а другиот продолжил да пие како ништо да не се случило.

Тој што престанал го прашува другиот:

– А бе ти не ли осеќаш дека ни ставија оцет наместо вино?

– Осетив како не.

– Е па зошто продолжуваш да пиеш?

– Пријателе, седи тука и пиј! Колку оцет може да има во една куќа? Ќе испиеме по 2 чаши и пак ќе ни турат вино.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како плавуша решава крстозбор…

Како не ви е срам! Јас не Ве познавам, а Вие си дозволувате да се однесувате така!