во ,

Добре дојде сега во рајот, ама пред да се сместиш ќе преноќиш тука, оти е ноќе…

Реклама

Умрел Трпе и го пречекува Свети Петар.

Добре дојде сега во рајот, ама пред да се сместиш ќе преноќиш тука, оти е ноќе.

Му дал едно рипче да вечера, а овај гледа низ прозорецот долу се печат јагниња прасиња се пие па го прашува С.Петар.

– Шо е ова долу?

– Тоа е пеколот.

Си легнал Трпе да спие утрото пред да замине му даваат пак млекце и лепче, а овој гледа долу истото само се јади се пие па го прашува Св. Петар:

– Како ние овде во рајот со лепче сиренце или рипче, а долу во пеколот јадат пијат лумпуваат?

– Е Трпе не ми се исплати овде да готвам за два, тројца, долу ги има многу…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

На брегот од Охридското езеро уметник црта пејсаж…

Пушти ме и ќе ти исполнам една желба! – го замолила рипката…