во ,

Дошол нов генерал на должност во тврдината на Легијата на странците во пустината…

Реклама

Дошол нов генерал на должност во тврдината на Легијата на странците во пустината. Првиот ден, тргнал во обиколка на тврдината и додека обиколувал, видел мазга врзана за столб. Го прашува првиот стражар за што служи таа мазга.

– Господине генерале, мазгата служи за забава на војниците. Знаете, долго време сме без жени…

– Па тогаш средете ѝ го тоа место. Направете покрив и така натаму… – рекол генералот и продолжил понатаму.

По еден месец, генералот не можел да издржи и решил и тој малку да се позабави со мазгата. Наредил на стражарот да ја држи, а тој ја завршил работата. Додека се облекувал, задоволен, го прашува стражарот:

– Кажи ми, дали и вие обичните војници го правите ова како ние генералите?

– Господине генерале, обичните војници обично ја јаваат мазгата до најблиското населено место со јавна куќа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Луѓето се сеќаваат на најчудните работи што ги доживеале и сè уште очекуваат да најдат одговор на…

Во ресторан влегува прекрасна девојка и седнува на маса спроти еден господин…