во , ,

Еден ден, доаѓа ќерката кај татко ѝ да бара благослов за венчавка…

Реклама

Еден ден, доаѓа ќерката кај татко ѝ да бара благослов за венчавка:

– Тато, дојдов да го барам твојот благослов, многу сум заљубена во Трпе, оној што работи во твојата фирма!

– Знаеш ќерко, морам да ти кажам, не можеш да се омажиш за него, знаеш, јас одамна имав врска, Трпе е твој полубрат, но те молам, не кажувај ѝ на мајка ти.

Ќерката се растажила, тагувала неколку месеци и кога конечно нашла нова љубов, повторно доаѓа кај татко ѝ:

– Тато, дојдов да го барам твојот благослов, многу сум заљубена во Петко, исто работи во твојата фирма!

– Знаеш ќерко, повторно ми е многу жал, но јас своевремено имав уште една афера и Петко е твој полубрат, не можеш да се омажиш за него!


Таа повторно се растажила, не знаела што да прави и решила да ѝ се пожали на мајка ѝ:

– Мамо, јас бев двапати пред венчавка, но ме спречи тато, бидејќи и двајцата се мои полубраќа од неговите афери!

– Ќерко, омажи се слободно, не е тој твојот татко!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Седи Мујо на WC школката, се напнува и вика…

Девојка му пишува писмо на дечкото…