во ,

Едно утро, некој тропа на вратата на бабата….

Реклама

Едно утро, некој тропа на вратата на бабата! Бабата отвора, а пред неа стои младо момче, убаво облечен, згоден, и држи правосмукалка во рака!

Момчето вели:

– Добро утро, госпоѓо! Би сакал, ако ми дозволите, да ви го претставам новото чудо во полето на правосмукалките!

– О… оди си! Немам пари! – вели бабата и се спрема да ја затвори вратата, но младичот ја става ногата и вели:

– Па, барем ми дајте шанса да ви демонстрирам што може овој производ!

И бабата се согласува, а момчето во тој момент вади една кеса и од неа истура куп балеги на бабиниот трем!

– Еве, госпоѓо, ако оваа правосмукалка не ја отстрани целата балега, лично ќе го изедам и најмалото зрнце што ќе остане!

Бабата почнува да се смее и вели:

– Синко, се надевам дека имаш многу добар апетит, бидејќи денес ми ја исклучија струјата!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Жената го праќа мажот да купи кило полжави на пазарот…

По лудата ноќ, момчето ја прашува девојката…