во ,

Еј, некој јадел од мојот тањир!


Влегува мечокот во дневната соба, гледа накај масата и вика:

– Еј, некој јадел од мојот тањир!

Влегува малото мече во дневната и тоа вика:

– Некој јадел и од мојот тањир.

Влегува мечката во дневната и вика:

– Ај доста дробите, не сум ви турила уште.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Мајка ми е болна, отидов кај неа – Трпана…

Се враќа Трпе дома, влегува во спалната и ја гледа Трпана со швалер во кревет….