во ,

Е сега те фатив на дело и ќе платиш дебела казна!

Еден рибар уловил две риби во забранена зона и му дошол чуварот.

– Е сега те фатив на дело и ќе платиш дебела казна!


Рибарот го замолил:

– Немој така веднаш со казни. Овие две риби ми се домашни миленичиња. Ги носам тука еднаш неделно да попливаат малку. Дресирани ми се кога ќе свирнам веднаш да дојдат кај мене.

Чуварот се замислил малку и му рекол:

– Абе ти будала ли ме правиш? Сега ќе ти докажам дека лажеш! Ајде пушти ги и покажи.

Ги пуштил рибарот рибите, тие отпливале.

Поминала минута, две, три…

Чуварот нервозно му рекол:

– Ајде де свирни, да видиме дали ќе ти се вратат рибите!

– Какви риби бе стари?!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Од денес сакам плата од 1000 евра и три слободни дена неделно!

Ааа вие сте станале на погрешната страна од креветот – му вели таа…