во ,

Жено, сега пред да умра, искам да ми признаеш нешчо – колку пати си ме изневерила?


Перо пред умирање, на смртна постела лежи и ја пита жена му:

– Жено, сега пред да умра, искам да ми признаеш нешчо – колку пати си ме изневерила?

– Ни еднаш не сам те мажу, цел живот сам ти верна.

– Де жено признај, секак умирам, барем да си знам.


– Не сам те мажу, к’на се фоф тебе, ја колку пати сам те изневерила, толку пати в гробо да се превртиш.

Умира Перо и после еден месец, умира и жената. Оди горе каде Свети Петар и го пита:

– Петре да не знаеш дека е маж ми, еден човек шо се преврта по малку?

– Ааа, мислиш на Перо вентилаторо ле?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Доаѓа си дома касно, зима столче, седнуе до брачан кревет куде што спие жена му…

22 Слики кои го опишуваат напредокот подобро од илјада зборови