во ,

Запалена зграда… Први во акција влегле американските пожарникари…


Интернационален натпревар за пожарникари… Прво место – 100.000 долари.

Запалена зграда… Први во акција влегле американските пожарникари…

Возилата се пракирале околу зградата… Пожарот угаснат за 25 минути.

Германските пожарникари влегле во акција… истото сценарио… возилата околу зградата… пожарот угаснат за 23 минути…


На крај Македонските пожарникари… Пожарникарското возило влегло право во приземјето на запалената зграда… излегле пожарникарите и почнале да се маваат со лопати, со палта, да бакнуваат земја, да се дерат … пожарот изгаснат за 8 минути… Македонските пожарникари го освоија првото место!

Новинарите се собрале околу нашите и го прашале шефот на нашата експедиција:

– Неверојатен потфат, што прво ќе направите со парите?

– Паааа… најпрво ќе купиме кочници за пожарникарското возило!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Хасо, жив ли си болaн! – и гласот одекнал низ кањонот…

Пејо, оди донеси ги трите лопати!