во ,

Кажи ми Перо, во кое школо учеше ти?

Ѓубреџијата Перо ја чисти улицата и наидуваат двајца полицајци. Едниот го прашува:

– Кажи ми Перо, во кое школо учеше ти?


– Па во средно ѓубреџиско – одговара засрамено Перо.

Полицајците почнуваат на цел глас да се смеат.

– Па нели знаеш дека во тоа школо одат само глупаци и будали?

– Знам.

– А знаеш ли што стануваат кога ќе завршат тие „ученици“? – истиот полицаец продолжува да го зафркава.

– Па ѓубреџии – одговара Перо, веќе црвен од срам.

Другиот полицаец замислено го прашува:

– А што ли работат тие што нема да успеат да завршат средно во вашето училиште?

– Е, па тие ги примаат во полиција.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди кај мечката и и вика: Мецо ајде малце трбушни плес!

Јас, откако сме тука, повеќе од еден час, сум си заседнал и ме мрзи да станам…