во ,

Како да препознаете типичен Балканец?


– Сите јадења на вашите родители содржат вегета.

– Нема ручек без парче месо.

– Иако не си вработен, во гаражата ти е паркиран нов автомобил

– Не се користи ракија само на прослави, туку и како средство за чистење прозорци, масажа и лек.

– Ги миете садовите рачно, пред да ги ставите во машина за миење садови.


– Живеј со родителите додека не стапиш во брак.

– Немате микробранова печка затоа што не е здрава и зрачи.

– Твојата 13-годишна сестра може да испие повеќе од кој било странец.

– Твоите родители се убедени дека ќе бидеш никој и ништо ако не го завршиш факултетот.

– Со самото раѓање автоматски станувате експерти во три области: политика, фудбал и медицина.

– Немирите на стадионот секогаш ги предизвикува полицијата.

– Не излегувате од дома додека вашата коса целосно не се исуши.

– Не смеете да седите близу отворен прозорец од страв да не фатите пневмонија од промаја, дури и да е лето.

– На вашата свадба имало најмалку 1.000 луѓе, од кои повеќе од половина едвај ги познавате.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

15 Луѓе кои само сакале да се нахранат нормално, но не им успеало

20 Неочекувани кадри кои денеска успеаја да не изненадат