во ,

Кај го крииш швалерот мори?


Блажо цариник сумњал дек Мара го изневеруе, дошол порано од работа, и вика на Мaра:

– Кај го крииш швалерот мори?

– Абе Блажо, неам швалер…

Виа курдисал да проверуе по собите, влева у дневната и вика:


– Не е туа….

Проверил у едната соба, го нема, у другата соба, го нема, влева у спалната, и гледа од под кревет една рака со 500евра у неа, ги зел и вика:

– Туу даа, и туа го нема….

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Дали некогаш си направил било какво добро дело? Дали си му помогнал на својот сосед? Во било што? Не?

Ај уклучи ја климата, ми жеже…