во ,

Конечно се одлучивте да побарате слободен ден, за вашиот роденден, за продолжен викенд…

Конечно се одлучивте да побарате слободен ден, за вашиот роденден, за продолжен викенд или едноставно за да одморите од напорното секојдневие?

Многумина добиваат ваков одговор на тоа прашање…

Во оваа година има 365 дена. Тоа се 52 недели во годината во кои веќе имаш 2 слободни дена по недела, што значи остана 261 ден за работа.

Со оглед на тоа дека 16 часа не поминуваш на работно место, со тоа си потрошил 170 дена, а тоа значи дека ти преостанува само 91 ден.

Освен тоа, ти секој ден поминуваш по 30 минути на пауза, што кога ќе се собере се 23 дена во годината и тоа значи дека ти преостанале 68 дена за работа.

Барем еден час дневно за време на работното време не работиш, туку муабетиш со колегите и сурфаш по интернет, што значи дека си потрошил уште 46 ден. Ти преостануваат 22 дена.

Ти обично зимаш уште 2 дена годишно заради болување, а освен тоа годишно имаме по 5 неработни празници, што значи ти остануваат 15 работни дена.

Од тие 15 дена, ние сме дарежливи и ти даваме цели две недели годишен одмор, што значи дека ти преостанува само 1 ден кога треба да работиш – и нема шанса да го добиеш баш тој ден слободен!

Што мислиш?

18 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Тие во огледалото на тебе, а овие на мене…

Чак Норис, Супермен и Брус Ли се натпреварувале кој најдобро слуша…