во ,

Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба?


Лавот го сретнал магарето:

– Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба?

– Па лаву, јас цел живот сум носел луѓе и товар на грбот, барем еднаш мене некој малку да ме поноси! Бива ли?

– Добро магаренце, качувај се на грбот, ќе те носам само до она дрво.


Му се качило магарето на лавот, тргнал тој, но одеднаш престанал да оди.

– Што се случи лаву? Зошто престана?

– Ќе ти објаснам јас убаво, само ти извади го малку, за да можам да ја свртам главата!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

15 Мачки крадат храна во слики со мртва природа

Како успеавте да живеете толку години со овој човек?