во , ,

Ме прати Васе. Рече дека ќе сум ти легнал…

Ручал Васе сарма и таа си лежи во желудникот, се вари, крчка на тивко, кога ОП доаѓа една чаша вино:

– Ме прати Васе. Рече дека ќе сум ти легнал.


– Ајде лежи… Има место.

Тамам го рекла тоа сармата, ОП доаѓа уште една чаша вино:

– Ме прати Васе. Рече дека ќе ти легнам.

– Лежи… Веќе снемува место, ама легни и ти.

Си лежи сармата со двете винца… се крчка на тивко, кога ОП доаѓа уште една чаша вино:

– Ме прати Васе. Рече да ти легнам.

Сармата сега веќе изнервирано:

– МОРЕ ОДАМ ГОРЕ ДА ГО ВИДАМ ТОЈ ВАСЕ!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Учевме еден збор со три букви….

Кога комшијата си купи нова кола, ти ме натера и ние да си купиме…