во , ,

Мите и Ставре, стари другари решиле да станат ловџии. Купиле пушки и пошле на лов на зајаци….

Мите и Ставре, стари другари решиле да станат ловџии. Купиле пушки и пошле на лов на зајаци. Знајале само дека зајако има големи уши.

Шетале, шетале заедно па се поделиле. И одедншка Мите здогледал магаре и слуша се БУУУМ. Мите утепал магарето.

Реклама

Мите му вика на Трајче:

– Дојди да видеш колкав зајак утепа.

Трајче доаѓа, гледа, гледа, чуде се, а Мите му вика:

– Што се чудеш, бе?

– А бе, знаеш… за зајак, зајак е… има големи уши, за стар може да има сто години… ама, само на мене не ми е јасно КОЈ ГО ПОТКОВАЛ?


Кул Маици: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишол Трпе на печалба и од таму 3 години и праќал на Трпана пари дома…

Гледа Св. Петар Господ го нема цела недела во рајот и кога се вратил му вика…