во ,

Млад татко вози низ паркот детска количка, а детето…

Реклама

Млад татко вози низ паркот детска количка, а детето во неа вришти и плаче на сиот глас.

Таткото упорно повторува:

– Биди мирен, Мики! Мики, биди мирен!

Една госпоѓа го гледа тоа и се приближува до количката и се наведнува над детето:

– Зошто малиот Мики толку силно плаче? Па, толку големо момче не би требало да плаче.

А таткото на детето вели:

– Госпоѓо, тоа не е момче туку девојче. И се вика Ана. А Мики сум јас!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

По лудата ноќ, момчето ја прашува девојката…

Тргнал ученик во прво одделение и по првиот школски ден…