во , ,

Моето семејство вели дека нашата свадба е „осудена“ поради моите барања за гостите

Реклама

Планирањето на вашиот голем ден е предизвик, обележан со деликатниот баланс на исполнување на очекувањата на вашите гости, додека се има предвид дека примарниот фокус е на младоженците. Ова е она што се случи со една невеста која одлучи да ја организира својата свадба според својата уникатна визија и според свои услови.

Таа напиша:

Пред да скокнете на какви било заклучоци за тоа како мојот вереник треба да побегне од мене и колку сум луда и колку жален човек е тој што мора да се справува со мене, дозволете ми да кажам дека овие правила за свадбата беа заеднички договорени од мене и мојот вереник и многу од нив беа негова идеја. Ќе ги набројам секое правило и зошто луѓето, вклучувајќи ги нашите семејства, беа против секое од нив.

Правило 1. Церемонија и прием без мобилни телефони сè додека вечерата не заврши и не започне забавата со танци.

Тоа значи никакви телефони воопшто, освен ако не е многу голема и итна ситуација. Луѓето беа ОК со делот за церемонијата, но го најдоа делот со вечерата премногу. Многу од пријателите на моите родители исто така рекоа дека бидејќи ги оставаат своите деца дома, барем треба да имаат можност да ги проверат телефоните со нивните дадилки на децата. Јас реков ако направам исклучок за нив, ќе морам да направам за сите, па не. Без телефони значи без телефони. Проверката на децата не е итна ситуација. Ако се случи нешто сериозно, ќе дознаете.

Правило 2. Шема на бои и строг дрес код.

Сите во црни бои и задолжителни фустани за жените и смокинг за мажите. Не се дозволени панталони за жените. Добив реакции за ова од две причини. Едната причина беше што мојата тетка, која го оплакува својот починат сопруг повеќе од 2 години, се откажа од црните алишта пред неколку месеци и се обидува да продолжи понатаму и тврди дека носењето црно ја прави депресивна. Другиот проблем беше задолжителниот фустан бидејќи сестрата на мојот сопруг има дисфорија во телото и мрази фустани на себе и секогаш носи панталони. Повторно, ако направиме исклучок за двајца луѓе, ќе мораме да направиме исклучок за сите.

Правило 3. Диети на деверушите.

Ги нарачавме фустаните на деверушите месеци пред тоа. Па, тие треба да останат на тежината на која се сега. Ако сте поголема големина, направете што е во ваша моќ да дојдете во потребната големина. Ако сте слаби, престанете со брза храна на неколку месеци и останете слаби. Ако фустаните не ви одговараат, ќе имаме проблем, затоа придржувајте се до вашите диети. Тие имаа проблем со ова тврдејќи дека не можам да им ги контролирам навиките за јадење. Една од моите деверуши тврдеше дека развила пореметување во исхраната поради тоа правило, но нема официјална дијагноза, па не знам дали е валидна.

Правило 4.

Ќерката на мојата пријателка од детството треба да биде наша мала носителка на цвеќиња, но таа тврди дека не може да го направи ова бидејќи детето ќе мора да остане со дадилката во хотелот по церемонијата. Таа живее 4 часа оддалечено од мене и од местото каде што ќе биде свадба. Таа планираше да ја остави ќерката кај нејзината мајка за да заштеди на дадилка и одбива да го донесе девојчето како мала носителка на цвеќиња и да ја остави во хотелот со дадилка.

Таа продолжи велејќи: „Моите свекор и свекрва од почетокот беа против повеќето од нашите правила. Моите родители не поддржуваа сè до сега, но мојата мајка толку се налути што рече дека нашата свадба е осудена од почеток со овие правила. Многу луѓе откажуваат во последен момент и деверушите се закануваат дека ќе се повлечат.“

Читателите брзо се вклучија со едногласен консензус дека оваа млада треба да ги преиспита своите упатства.

Правило 1. Неразумно е да се очекува од гостите (без разлика дали имаат деца или не) да бидат „без телефони“ за вашата свадба. Тоа е прилично стандардно за самата церемонија, но свадба или не, нивниот живот не се врти околу вас.

Правило 2. Задолжителни фустани за жени извадете се од 50-тите. Жените можат апсолутно да изгледаат добро во панталони.

Правило 3. Апсолутно не. Само не. Ова едноставно ве става во територија на моќната невеста што ја злоупотребува својата моќ.

Правило 4. Изгледа како да сакате церемонија без деца и немате интерес да се договорите за чување на децата на вашата пријателка од чест откако ќе завршите со нејзината ќерка како мала носителка на цвеќиња.

Девојко, поправи се пред да ги изгубиш сите свои пријатели.

Вашите правила ќе се спроведат на штета на вашите гости и најверојатно на доста пријателства. Ако сакате празна церемонија и малку луѓе на вашата свадба, тогаш дефинитивно бидете диктаторот за кој изгледа дека сте.

Правило 1. Церемонија — разумно. Вечера/прием — неразумно и нереално.

Правило 2. Апсолутно 100% неразумно. Очекувајте многу одбивања поради ова. Јас нема да имам никаков интерес да присуствувам на свадба со овој вид на дрес код.

Правило 3. Не само што е неразумно — згрозувачки. Имате некој нерв што се обидувате да ја контролирате телесната градба и изборите за храна на вашите деверуши. Заправо, им го правите животот целосно несреќен со вашите очекувања и барања.


Правило 4. Вашата пријателка од детството НЕМА обврска да ви обезбеди мала носителка на цвеќиња, ако вашите правила околу грижата за нејзиното дете се надвор од нејзината зона на комфор. Вие сте невеста што јазлоупотребува својата моќ.

Престанете со тоа, или ќе се најдете со многу помал круг на пријатели отколку со кои сте почнале, и со семејство кое ќе биде налутено на вас многу долго време.

Треба да ги отфрлите тие правила со извинување до сите наскоро, или можеби ќе останете сами со вашиот младоженец на свадбата. Исто така, должите големо извинување на вашата пријателка од детството и треба да најдете друга мала носителка на цвеќиња или да се откажете. Не можам да замислам да очекувам таа да учествува во свадбата и претпоставено на фотографиите, а потоа да биде оставена со странец кој работи како дадилка во хотел.

На различна тема, еден свадбен планер ги праша своите младоженци по нивниот голем ден што би сакале да променат за нивниот настан ако можеа. Некои одговорија дека нема да променат ништо, додека други зборуваа за работите за кои навистина жалеа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се урнал авион во џунглата во кој биле Американец, Кинез и Босанец…

Еден ден, тројца политичари одлучиле да направат експеримент за да видат како луѓето…