во ,

На брегот од Охридското езеро уметник црта пејсаж…

На брегот од Охридското езеро уметник црта пејсаж.

Крај него се приближуваат Трпе и син му и застануваат зад неговиот грб.


Откако извесно време ја набљудуваат работата на уметникот, Трпе поучно му вели на синчето:

– Гледаш ли сине, како се мачат луѓето кои немаат фотоапарат…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Кога комшијата си купи нова кола, ти ме натера и ние да си купиме…

Добре дојде сега во рајот, ама пред да се сместиш ќе преноќиш тука, оти е ноќе…