во ,

Одделението добило за домашна работа да напишат состав на тема “Има само една мајка!…

Реклама

Одделението добило за домашна работа да напишат состав на тема “Има само една мајка!” Наредниот ден, во школото учителката прашува кој ќе чита.

Се јавува Мирјана:

– Јас пред некој ден возев велосипед па паднав. Тогаш мојата мајка ме бакна и сè ми помина. Има само една мајка.

Потоа се јавува Елена:

– Мојата мајка секогаш ми прави омилени колачи кога сум нерасположена и јас брзо се расположувам. Има само една мајка.

Тогаш се јавува Перица:

– Мене мајка ми mi правеше палачинки и ме испрати до оставата да донесам две тегли со џем. Јас отидов до оставата и видов дека нема втора тегла, па ѝ викнав:

– Има само една мајка!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

19 Смешни работи кои луѓето ги кажале по анестезијата што може да ве натера да се смеете повеќе отколку од скокоткање

Разговараат двe деца и едното го прашува другото…