во ,

Оди Блажо на работа и го гледа колегата како чита некоја книга…

Шо правиш колега?

Оди Блажо на работа и го гледа колегата како чита некоја книга и го прашува:

– Шо правиш колега?


– Еве учам логика.

– Шо е тоа? прашува Блажо…

– Сега ќе ти објаснам. Дома имаш аквариум?

– Имам.

– Епа чим имаш аквариум ги сакаш рибите, така?

– Да

– Чим ги сакаш рибите, ги сакаш и животните…

– Да

– Чим ги сакаш животните, ги сакаш и жените…

– Да

– Чим ги сакаш жените, тогаш не си педер…

– ДААА. Добра работа воа логикава, сега и јас ќе ја учам.

Ја земал Блажо книгата од колегата и почнал да чита. Поминал шефот и го видел и го прашува:

– Шо правиш бе Блажо?

– Еве шефе учам логика…

– Шо е тоа?

И Блажо радосен му вика на шефот:

– Сега ќе ти објаснам. Дома имаш аквариум?

– Не, вика шефот…

– Епа педер си…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 Животни кои се толку ретки што ни е тешко да поверуваме дека се вистински

20 Дарежливи кучиња кои не можат да ги остават своите сопственици без подарок