во ,

Па, бев на опера. Бев во мустаќите на диригентот, прекрасно беше, се додека тој не кивна…

Разговараат две болви.

Првата прашува:

– Како си помина вчера?

Втората:

– Па, бев на опера. Бев во мустаќите на диригентот, прекрасно беше, се додека тој не кивна.

Првата:

– И, што се случи?

Втората:

– Па летнав помеѓу градите на пејачката. Таму беше многу топло и клизаво, така паѓав, надоле, надоле стана толку загушливо и смрдло, што паднав во несвест.

Првата:

– И што се случи потоа?

Втората:

– Па, не знам искрено ама, следното утро повторно се разбудив во мустаќите на диригентот.

Што мислиш?

12 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Влегуваат малиот Трпе со татко му во продавница. Трпе до касата забележува едни чудни мастики…

Само што заспал мажот дома, швалерот користи да излезе од шкафот и да си оди накај дома….