во ,

Петар, зошто немаш домашно?


На час. Наставничката ги проверува домашните:

– Петар, зошто немаш домашно?

– Вчера си ја повредив раката.

– Седи, единица. А ти Марике?


– Дедо ми се разболе.

– Седи, единица.

– А ти Tрпе?

– Вчера брат ми се врати од затвор.

– Се обидуваш да ме уплашиш, а? Седи двојка.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Три часот наутро. Ѕвончето ѕвони, мажот отвара и прашува…

Кажи го во сегашно време глаголот оди.