во ,

Пејо, оди донеси ги трите лопати!


Попот имал три ќерки. Итар Пејо им го фрлил меракот на сите три и затоа започнал да работи кај попот.

Еден ден попот му рекол:

– Пејо, оди донеси ги трите лопати!

Итар Пејо тоа и го чекал, отишол кај ќерките на попот и им рекол:


– Попот рече сите три да ве е…

– Тоа не е точно, ти лажеш! – извикале збунето трите девојки.

Во тој момент Итар Пејо се свртел и извикал силно:

– Трите ли Дедо Попе?

– Трите Пејо, трите!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Запалена зграда… Први во акција влегле американските пожарникари…

6 Универзални закони кои секој треба да ги знае