во ,

Побегнале Перо и Блажо во Германија….


Побегнале Перо и Блажо во Германија. Бидејќи било тешко да се добие виза, се маскирале во мајмуни и Германците ги ставиле во зоолошка градина.

Меѓутоа Германците сфатиле дека нешто не е во ред со нивните „мајмуни“, па одличиле да ги стават во кафез со тигар за да видат како ќе се однесваат.

Сироти Перо и Блажо се пикнале во еден агол и чекале тигарот да ги изеде. Одеднаш тигарот им пришол и им шепнал:

– Не се плашете, јас сум од Велес…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

15 Фотографии од кралското семејство кои докажуваат дека фотошоп постоел и во 19 век

20 Фотографии кои ќе ви го стоплат срцето и ќе ве трогнат денес