во , ,

Попе ќе ја оставам Трпана, ме изневерува!


Трпе оди кај поп Стефан да бара помош:

– Попе ќе ја оставам Трпана, ме изневерува!

– Остави ја, му вика попот.

– Ама како да ја оставам кога толку години сме заедно?


– Па не ја оставај тогаш, му враќа попот!

– Како да не ја оставам кога жива ја фатив како ме изневерува.

– Па, остави ја!

– Ама како да ја оставам, заедно куќа сме граделе.

– Па, не ја оставај.

– Море ќе ја оставам, со кумот Цветко ме изневерува.

– Па остави ја.

– Како бе да ја оставам, пари заедно печалевме.

– Па, не ја оставај.

– Ќе ја оставам, и со други ме вара.

– Па остави ја.

– Ама како да ја оставам кога деца заедно изродивме.

– Имам лек за овој проблем. Да ја смениш верата, вели попот.

– И што со тоа бе попе?!?

– Па така, нема да ми досаѓаш мене туку на оџата Насер.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 Дами кои се сменија за време на реално шоу, а сега се поинакви

Има ли нешто побрзо од светлината?