во ,

Пушти ме да живеам кај тебе….


Живеел еден праисториски човек во пештера. Еден ден на прагот се појавила жена и му рекла:

– Пушти ме да живеам кај тебе.

– За што си ми?

– Ќе ти ja чистaм пештерата.


– Таа и така си е чиста.

– Ќе ти готвaм.

– Што ќе ми готвиш? Јас пред некој ден си отепав еден мамут, сега само се

прибирам во пештерата, фрлам парче месо во огнот и готово…

– Те молам, пушти ме макар и само за една ноќ…

Ја пуштил… утрото излегува пред пештерата, погледнува кон изгрејсонцето, потоа

надолу кон својот „алат“… му намигнува и вели:

– Значи еве за што си бил ти, а јас толку години само ореви кршам со тебе…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 Фотографии кои зрачат со добра енергија

Здраво, мат боја, имат?