во , ,

Се викам Елена и стојам во чекалната на стоматологот. По некое време му го забележувам целото имe на стоматологот…

Реклама

Се викам Елена и стојам во чекалната на стоматологот. По некое време му го забележувам целото имe на стоматологот и се сеќавам на високото најубаво момче со истото име, по кое бев затрескана во средно. Се прашувам дали е истиот човек.

Но потоа кога го гледам ќелавиот, збрчкан 40-годишен стоматолог, оваа мисла брзо ми излегува од глава – тој е премногу стар за да ми биде соученик.

Откако ме прегледа, јас сепак го прашувам дали учел во мојата гимназија. Тој ми одговара дека навистина учел таму. Јас го прашувам кога завршил.

„Во 1990“ – ми одговара тој.

„Зошто прашувате?“

„Сте учеле во мојата гимназија“ – му одговарам.

Тогаш тој почнува внимателно да ме гледа. И тогаш овој грд, стар, ќелав, збрчкан, дебел, мрсен кучкин син ме прашува:

„По што предававте?“


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Си одела црвенкапа низ шумата и некој непознат глас и довикал…

Наставничката: “Перица, што дава овцата?”