во ,

Се враќа Трпе од работа и гледа неговата врата разбиена…

Се враќа Трпе од работа и гледа неговата врата разбиена. Влегува внатре и што да види – две мажишта стојат среде дневната соба.

Почнале да го тепаат. Го тепале, го тепале, а тој одвај успеал да праша:

– Абе, дечки зошто ме тепате?

– Како да не те тепаме бе?! Телевизор Грундиг од пред 30 години, фрижидер Кончар исто од пред 30 години, шпорет на дрва од пред 50 години, пари немаш, злато

немаш, ништо немаш – за кој кур си ја ставил таа блиндирана врата, па уште и решетки?! Зошто ги лажеш луѓето бе?!

Што мислиш?

15 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мамо, мамо, си имам маж!

7 Строги навики за хигиена на Јапонците