во ,

Синко, што планираш да правиш?


Станува човек сабајле во паника, доцни на работа. Набрзинка тркнува до кола, сфаќа дека му ја украле. Зема такси, оди на работа ама предоцна – шефот му вика дека поради доцнењето добива отказ. Се враќа дома, ја начекува жената со друг. Решава да се самоубие. Таман да рипне од мост, слуша глас:

– Синко, што планираш да правиш?

Се врти, го гледа Дедо Мраз.

– Да се убијам, доста ми е од се.


– Не е убаво тоа. Јас сум Дедо Мраз и можам да ти исполнам три желби.

– Сакам! Прво, да ме вратиш на работа.

– Средено.

– Да ја најдам колата.

– Средено.

– Да можам да и простам на жена ми.

– Средено, само што ќе се вратиш дома, ќе те моли.

– Фала ти најмногу на свет.

– Нема проблем, само… бидејќи ти исполнив три желби, сакам и ти мене да ми исполниш барем една.

– Кажи, која било.

– Да попушиш.

Клекнува, завршува работа. Дедо Мраз, закопчувајќи си ги панталоните, го прашува?

– Добро синко, а колку години имаш ти?

– 35.

– И уште веруваш во Дедо Мраз?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Си биле 3-ца браќа Србин, Американец и Шпанец. И биле договорени сите во ист час да испијат по 3 пива….

20 Ситуации кога очекувањата се далеку од реалноста во секојдневниот живот