во ,

Слушнавте ли кој умрел?


Кога починал Мајкл Џексон, веста брзо се проширила. Некој отишол во кафана во Куманово, и уште на влезот викнал:

– Слушнавте ли кој умрел?

Сите рекле: “Не!”

– Па, Мајкл Џексон умрел!

Трпе вознемирен станал од столчето, и со треперлив глас рекол:

-А Аца Лукас добар ли е?!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Не и треба пеглање на колава. Само дувај во ауспухот и сама ќе се исправи.

Хасо, жив ли си болaн! – и гласот одекнал низ кањонот…