во ,

Тие во огледалото на тебе, а овие на мене…


Мажот земал плата, ги покажал парите во огледалото, и на жена му и рекол: Тие во огледалото на тебе, а овие на мене.

Ги ставил парите в џеб и отишол да се коцка, а на жената и рекол да зготви месо за ручек…

Жената била невработена, немала пари да купи месо, па кога си дошол мажот, и удрил ќотек…

Така жената секој ден, јадела ќотек… Еден ден, дошол мажот и за ручек имало месо. Се најал и излегол.

Утреден за ручек пак имало месо… Така секој ден. Не можел мажот да издржи, па ја прашал жена си од каде наоѓа пари…

Жената отишла пред огледалото, ги собула гаќите и му рекла: Ја гледаш ли таа во огледалото, таа на тебе, а оваа на месарот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Здраво душо, Трпе на телефон, јас сум во возот…

Конечно се одлучивте да побарате слободен ден, за вашиот роденден, за продолжен викенд…