во ,

Томче е пијаница и он најубаво ќе ми каже дали е добра ракијата….

Наложил Перо казано да пече ракија. И почне да тече ракијата, ама Перо никао да го најде, дека го ставил, мерачо на јачината на рекијата. И текнало му да го викне Томче комшијата. Помислил си овака:

Реклама

-Томче е пијаница и он најубаво ќе ми каже дали е добра ракијата.

Викнал го Томче и му сипал една ракија. Томче гу испил и он одма го прушува:

-Убава ли е ракијата.

-Чекај бе човек. Од една чаша што можу да ти кажу. Сипи оше една.

Перо му сипе оше една, па оше една и Томче се натреска.

Перо па го прашуе:

-Каква е ракијата?

А Томче му одговара:

-Од дек до дек најде да прашуеш пијан човек каква ти е ракијата. Шо може пијан да ти каже.

И стане Томче и лева десна накај дома да си иде, ама по пут падне, стане, па па падне.

-Утре днта доаѓа Томче кај Перо и му вика:


-Перо, многу ти е слаба ракијата.

-Е како с’к ти текна да ми кажеш. По шо заклучи дека е слаба?

-Па синоќа, не мога ни до дома да ме однесе.


Супер Акција: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Момче колку изнесува твојата месечна плата?

Што се случило овде, ја прашал…