во ,

Трпе, лоши се резултатите. Имате покачен крвен притисок, холестерол, шеќер… Крвната слика е слаба… катастрофа!


Му се жали Трпе на докторот дека не гледа убаво, дека се му е матно и дека не може да види ни кој проаѓа преку улицата.

После направените анализи докторот му вели:

– „Трпе, лоши се резултатите. Имате покачен крвен притисок, холестерол, шеќер… Крвната слика е слаба… катастрофа! Ќе морате да се придржувате кон строг режим на исхрана. Не смеете да јадете солено, масно, исфрлете ги колбасите од исхрана, благо – никако, вино, ракија, пиво – ни капка….“

Се замислил Трпе па вели:

„Знаете што докторе, кога малце подобро ќе размислам… што ме боли па мене кој поминува од другата страна на улицата.“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Како не ви е срам! Јас не Ве познавам, а Вие си дозволувате да се однесувате така!

Абе колега, што е тоа сифилис?