во ,

Трпе направил сообраќајка и го однеле во болница…

Реклама

Трпе направил сообраќајка и го однеле во болница. Медицинската сестра го прашала како се чувствува.

– Добар сум, само те молам ај види дали ми е здрав алатот.

– Не биди безобразен, не можам.

– Ај те молам, најважно е алатот да ми е здрав.

Медицинската сестра го сожалила и го открила чаршавот.

– Здрав ти е, на него има напишано “оле”!

– Оф лелеееле, ах бре Трпе кој те тераше да пиеш, волу еден, Господе што ли ти згрешив за ова да ми го направиш…

– Зошто кукаш, ти кажав дека ти е здрав.


– Сестро, знаеш ли што пишуваше на алатот?

– Што?!

– Наше ќе биде и Солунско поле!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишoл попoт вo полиција, затоа што му го украле велосипедот…

Малиот Трпе доаѓа дома и вика по мајка му…